Evenimente 2016

 

Campionatul Mondial de starturi de vară la bob și skeleton

În perioada 07 - 11.09.2016 s-a derulat această competiție oficială internațională, de cel mai înalt nivel,  în cadrul calendarului sportiv al Federației Internaționale de Bob și Skeleton, la startul căreia au fost prezenți aproximativ 300 de sportivi din 20 de națiuni.

Citeşte mai departe...

 

Festivalul Etniilor Dobrogene - Ziua Dobrogei

 

Evenimentul s-a desfășurat în data de 13 noiembrie 2016, în Piața Ovidiu și a constat în promovarea obiceiurilor, tradițiilor și sărbătorilor specifice etniilor locuitoare pe raza municipiului Constanța, precum și prezentarea meșteșugurilor specifice etniilor participante.

 

Festivalul etniilor dobrogene 1

 

Festivalul etniilor dobrogene 2

 

Festivalul etniilor dobrogene 3

 

Festivalul etniilor dobrogene 4

 

Triathlon Challenge Mamaia 2016

Competiția internațională de triatlon care a devenit deja o tradiție, fiind la a opta ediție, a adus peste 900 de concurenți din 24 de țări, care s-au reunit în Mamaia într-un eveniment sportiv de amploare realizat conform normelor impuse de European Triathlon Union și Federația Română de Triatlon.

 

 

Regata Marilor Veliere 2016

 

În perioada 08 - 11 septembrie 2016, Constanța a fost gazda unui eveniment de mare anvergură, constând într-o etapă a competiției marilor veliere, la care au luat parte 13 veliere din mai multe țări. Evenimentul a atras un număr de peste 100.000 de vizitatori în cele 4 zile, turiști români și străini, locuitori ai Constanței și zonelor limitrofe, fiind promovat la nivel local, național dar și internațional.

Regata marilor veliere 1

 

Regata marilor veliere 2

 

 

Regata marilor veliere 3

 

Regata marilor veliere 4

 

 

Regata marilor veliere 5

 

Regata marilor veliere 6

 

Regata marilor veliere 7

 

Regata marilor veliere 8

 

Regata marilor veliere 9

 

Regata marilor veliere 10

 

Regata marilor veliere 11

 

Regata marilor veliere 12

 

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța, ediția I

Evenimentul, care s-a desfășurat în perioada 3 - 10 septembrie 2016 în sala Teatrului de Stat Constanța, reprezintă o acțiune culturală originală și inedită în orașul de la malul Mării Negre, manifestările dedicate teatrului independent în cadrul unui festival asigurând succesul unui eveniment de impact și mare vizibilitate în rândul comunității publicului reprezentat de turiști și comunitatea locală.

Citeşte mai departe...

 

Festivalul Verii 2016

Cel mai mare festival cultural desfăşurat vreodată la Constanţa, Festivalul Verii 2016 - Carusel Cooltural la Mamaia, a avut loc pe scena din piațeta Cazino Mamaia, unde, zeci de mii de turişti şi constănţeni, s-au adunat, în fiecare weekend,

Citeşte mai departe...

 

 

Ziua Chitarelor

 

Data de 3 septembrie 2016 a fost dedicată chitării moderne, de la jazz la rock, începând cu un master-class susținut de chitariști celebri, continuând cu un Power Guitar Contest și încheindu-se cu un festival open air cu invitați internaționali: Frank Gamble (Chick Corea), Bumblefoot (ex Guns’N’Roses), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant AswanI (Justin Timberlake), Tosin Abasi (Animals As Leaders) si Daniele Gottardo.

 

 

ziua chitarelor 1

 

 ziua chitarelor 2

 

 ziua chitarelor 3

 

ziua chitarelor 4

Înapoi la Evenimente

 

 

Festivalul Iernii 2016

S-a desfășurat în perioada 01 decembrie 2016 – 30 decembrie 2016  în Parcul Tăbăcărie, zona Țara Piticilor, și a constat în desfășurarea unor manifestări cultural – artistice și recreative (activități în atelierele lui Moș Crăciun, activități ludice, animație) și spectacole cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

 

Regata Moș Nicolae

S-a desfășurat în perioada 02 decembrie 2016 – 40 decembrie 2016, pe malul lacului Siutghiol și a constat în manifestări sportive cu veliere de mici dimensiuni și un festival etnocultural de tradiții marinărești.

 

 

Revelion 2017

În Piata Ovidiu, care a devenit principalul loc de întâlnire al constănțenilor, a avut loc un spectacol de amploare, care a marcat trecerea dintre ani. Programul artistic prezentat a inclus reprezentații ale unor artiști de succes ai momentului: Anda Adam, trupa Cargo și trupa Voltaj, momente de dans, ansamblu  spectacol de lasere și lumini și un impresionant foc de artificii.

Evenimente 2015

 

 

Festivalul Iernii 2015

În perioada 04 – 27.12.2015, în parcarea Pavilionului Expozițional din Constanța au avut loc spectacole pentru copii şi tineret – colinde şi tradiţii, colinde religioase, coruri, muzică şi dansuri, teatru de păpuşi, muzică uşoară, muzică populară, etc..

 

Citeşte mai departe...

 

Triathlon Challenge Mamaia 2015

În perioada 04.-06.09.2015 a fost organizat un eveniment – competiție internațională de triatlon, eveniment desfășurat în stațiunea Mamaia și care a cuprins 3 discipline sportive – înot, ciclism și alergare.

Citeşte mai departe...

 

Festivalul Antic Tomic 2015

În perioada 28 - 30 august 2015 în Parcul Tăbăcărie a fost organizată a patra ediție a Festivalul Antic Tomis, festival de reconstituire istorică a vieții cotidiene și istoriei antice a Cetății Tomis,

Citeşte mai departe...

 

Fashion Summer Festival Mamaia 2015

 

În perioada 31 iulie – 30 august, pe scena Cazino Mamaia, au avut loc o serie de evenimente cu profil turistic, de modă și divertisment având ca scop promovarea într-o manieră profesională a Municipiului Constanța și a stațiunii Mamaia.

 

Citeşte mai departe...

 

Spectacole Estivale 2015

În perioada 20.07.2015 - 06.09.2015, scena Perla din Mamaia a fost dedicată copiilor și tinerilor care au cântat, au dansat și s-au jucat seară de seară, în cadrul unor spectacole pline de veselie. Spectacolele de teatru pentru copii, jocurile, concursurile, muzica, dansul, ansamblurile folclorice și spectacolele de magie au încântat copii de toate vârstele. 

 

 

Nomad Global Village

Piața Ovidiu din Constanța a găzduit, în perioada 9 - 29 august 2016, festivalul de film în aer liber Nomad Global Village, în cadrul căruia au fost proiectate 15 capodopere ale cinematografiei din toate timpurile,

Citeşte mai departe...

 

Revelion 2016

În Piata Ovidiu, care a devenit principalul loc de întâlnire al constănțenilor, a avut loc un spectacol de amploare, care a marcat trecerea dintre ani.

 

Citeşte mai departe...

Evenimente 2014

 

 

Deschiderea sezonului estival 2014

 

Eveniment emblematic pentru litoralul românesc la deschiderea sezonului estival, Parada Litoralului organizată de Asociația Litoral-Delta Dunării a străbătut stațiunile pe 1 mai 2014 și a încântat vederea a mii de turiști și localnici, care au întâmpinat-o cu entuziasm.

Citeşte mai departe...

 

Promenada turistică Mamaia

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului "Promenada turistică Mamaia", finanțat prin Programul Operațional Regional. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă modernizarea și reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanța - zona Sat Vacanță (cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia) și stațiunea Mamaia - zona cuprinsă între Piațeta Perla - Hotel Malibu și complex hotelier Bicaz.

Citeşte mai departe...

 

Pasarele Mamaia

Pasarelele din Mamaia au fost construite prin proiectul "Îmbunatățirea accesului în stațiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale", proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 - 2013.

Citeşte mai departe...

 

Piața Ovidiu

Reabilitarea Pieței Ovidiu s-a realizat prin proiectul "Restaurarea și reamenajarea integrată a zonei istorice Piața Ovidiu", proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 - 2013. Lucrările de reabilitare au început în noiembrie 2012 și s-au derulat pe o perioada de 12 luni.

Citeşte mai departe...

 

Seawolves Bike Fest 7

Întrunirea de motocicliști, ce a avut loc pe litoral anul acesta s-a aflat la cea de-a 7-a ediție.

Citeşte mai departe...

 

Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea dată, evenimentul a fost marcat în Portul Constanța, la bordul crucișătorului Elisabeta, în prezența ministrului de război Dimitrie A. Sturdza și a tuturor ofițerilor Diviziei de Mare. De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestări, spectacole în aer liber și jocuri de artificii.

Citeşte mai departe...

 

SCF Black Sea Tall Ships Regatta

În perioada 24 – 27 mai 2014 a avut loc la Constanþa evenimentul SCF Black Sea Tall Ships Regatta, la care au participat  corãbii cu pânze de genul celor vãzute doar în filme de epocã, care s-au întrecut într-o regatã pe Marea Neagrã și au vizitat principalele porturi pontice: au plecat din Varna, au oprit la Novororossysk în Rusia, apoi la Soci, iar finalul glorios a avut loc pe litoralul românesc, la Constanþa.

Citeşte mai departe...

 

Gala VIP Superkombat

A doua etapă de Grand Prix a circuitului Superkombat, de data aceasta o ediție VIP, a avut loc pe 24 mai la Mamaia, Constanța. În această gală au luptat sportivi din 9 țări, fiind transmisă în direct la nivel internațional în 83 de țări de pe 4 continente.

Citeşte mai departe...

 

Campionatul European de Yachting, clasa Zoom 8

Campionatul, organizat de Yacht Club Regal Român împreună cu Federația Română de Yachting și Primăria Constanța se dorește a fi un eveniment menit să promoveze și să încurajeze yachtingul sportiv românesc și să arate că România ocupă o poziție importantă pe harta yachtingului european.

Citeşte mai departe...

 

Festivalul Antic Tomis

Festivalul Antic Tomis este un eveniment cultural-educativ al cărui obiectiv reprezintă punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric al orașului Constanța. Printre activitățile derulate se numără: parade ale soldaților daci, sarmați și romani, ateliere tematice, reconstituiri ale luptelor istorice. În cele două ediții precedente realizate la Constanța, festivalul a atras atenția unui public numeros și a unui număr impresionant de turiști aflați în vacanță în stațiune.

Citeşte mai departe...