Trecut și prezent

 

Turism cultural de cunoaștere

Constanța, TRECUT și PREZENT

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Are un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte, din erele preistorice până în anul 1940, atestând fapte, evenimente, portrete de personalităţi care dau conţinut memoriei oraşului.

Citeşte mai departe...

Edificiul Roman cu Mozaic

Descoperit în timpul lucrărilor edilitare întreprinse în anul 1959, în Piaţa Ovidiu, din oraş, este considerat de experţi o minune a civilizaţiei antice.

Citeşte mai departe...

Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Constanţa – înfiinţat în anul 1961, cuprinde lucrări de artă românească modernă şi contemporană.

Citeşte mai departe...

Expoziţia Ion Jalea

Muzeul "Ion Jalea", înfiinţat în 1968, este dedicat sculptorului de origine dobrogeană, care a trăit şi activat în perioadele modernă şi contemporană; sunt expuse cele mai însemnate opere ale sale, care au parvenit Constanţei prin două donaţii: a sculptorului în 1968 şi a familiei sale, postum, în 1984.

Citeşte mai departe...

Muzeul de Artă Populară

Muzeul cuprinde peste 16.000 de exponate ale creației populare românești, organizate pe genuri și zone etnografice.

Citeşte mai departe...

Muzeul Militar Naţional

Este situat în partea sudică a oraşului Constanţa, unde, împreună cu capela Militară, Sfinţii Împărati Constantin si Elena, realizează un complex istorico militar şi religios care pune în evidenţă tradiţiile militare şi religioase din Dobrogea.

Citeşte mai departe...

Muzeul Marinei Române

Expoziția permanentă a muzeului are patru secții: Veche, Medie, Modernă și Contemporană.

Citeşte mai departe...

Galeria Uniunii Artiștilor Plastici

Filiala Constanţa a Uniunii Artistilor Plastici din România organizează evenimente expoziţionale pentru lucrări de artă plastică şi decorativă executate de artişti locali, precum şi din restul ţării.

Citeşte mai departe...

Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman” Constanţa

Biblioteca deține un patrimoniu de peste 650.000 de documente cu profil enciclopedic.

Citeşte mai departe...

Biblioteca Franceză Alliance Franҫaise

Biblioteca Alianţei franceze din Constanta a luat fiinta în anul 1990, pornind de la un fond de carte (aproximativ 10 000 de volume) donaţie de la locuitorii oraşului Brest-Franţa, oraş înfrăţit cu Constanţa.

Citeşte mai departe...

targul de arta populara

Târgul de artă populară - Mamaia

Târgul meşterilor populari este cea mai mare manifestare de acest gen din România.

Citeşte mai departe...

Spectacole zilnice (Faleza Fanteziei 2012)

,,Faleza Fanteziei'' te invită în fiecare seară de vară, să te laşi purtat de magia Statuilor Vii, a Personajelor pe Picioroange, a Mascotelor Marine şi a... bunei dispoziţii!!!

Citeşte mai departe...

Festivalul Antic TOMIS

Evenimentul animă în luna august, începând din anul 2012, centrul istoric al oraşului Constanţa cu activităţi recreative şi cultural-educative adresate publicului de toate vârstele.

Citeşte mai departe...

Orașul Constanța

Constanța este așezată în partea de sud-est a României, la țărmul Mării Negre, având coordonatele: 440 11' - latitudine nordică, 280 39'- longitudine estică. La limita de nord a orașului se află stațiunea Mamaia, plaja întinzându-se pe o lungime de 6km, orientată spre est, ceea ce îi conferă însorire tot timpul zilei. 

Citeşte mai departe...

Parcul Arheologic

Parcul ARHEOLOGIC se întinde pe o suprafață generoasă, între Primăria Constanța și bulevardul Ferdinand, iar aleile sale par a fi săli de expoziție dintr-un muzeu de istorie. Acestea sunt încadrate de coloane, vase de ceramică și alte vestigii istorice care datează din perioada romano-bizantină a cetății. 

Citeşte mai departe...