Agrement

Turism cultural de AGREMENT

Constanța, natură și biodiversitate

Complexul muzeal de ştiinţe ale naturii

Alcătuit dintr-o alternanţă de clădiri, complexul este construit în perioada anilor 1972 – 1973 şi modernizat în perioada anilor 2006 – 2007.

Citeşte mai departe...

Acvariul Constanţa

Acvariul constănțean este prima și cea mai mare instituție de acest gen din țară. A fost inaugurat la 1 mai 1958, este amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului.

Citeşte mai departe...

Observatorul Astronomic şi Staţia Solară

Face parte din Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa şi a luat fiinţă în anul 1970. La intrare în Observator se poate vizita expoziţia “Universul”, ce descrie structura Universului, pornind de la metagalaxie până la structura Sistemului Solar, prezentând planetele în imagini şi caracteristicile lor.

Citeşte mai departe...

Planetariul Constanţa

A luat ființă în anul 1969, an în care omul a reușit sa "atingă" pentru prima dată cu piciorul Luna.

Citeşte mai departe...

Microrezervaţia de Animale şi Voliera de Păsări Exotice şi Decorative

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1985, a intrat în circuitul public o Microrezervaţie care se întinde pe o suprafaţă de cca 6 ha, din care 2 ha reprezintă luciu de apă cu vegetaţie palustră.

Citeşte mai departe...

Parcul Tăbăcărie și Ţara Piticilor

Parcul Tăbăcărie se întinde pe cca.100 ha în jurul lacului Tăbăcăriei. Este unul dintre cele mai frumoase parcuri aflate pe teritoriul Dobrogei și printre cele mai mari din țară.

Citeşte mai departe...

Parcul Gării

A fost amenajat în anul 1973, în faţa intrării gării. În mijlocul său a fost construită o fântână arteziană cinetică, realizată din inox, după planurile sculptorului Constantin Lucaci.

Citeşte mai departe...

Parcul teatrului “Oleg Danovsky” (Ovidiu)

Citeşte mai departe...

alunul turcesc

Arborele Corylus Colurna (alunul turcesc)

În curtea bisericii Adormirea Maicii Domnului, se află unul din monumentele naturii, Corylus colurna, cunoscut în termeni populari sub denumirea de "alunul turcesc".

Citeşte mai departe...

Portul Turistic Tomis

Este un loc care nu trebuie uitat de turiști. Aici se organizează croaziere pe mare, cei pasionați de gastronomie pot servi preparate specifice la restaurantele pescărești de pe faleză.

Citeşte mai departe...

Gravity Park

Ridicat în anul 2008, în Parcul Tăbăcăriei, pe o suprafață de 8.500 metri pătrați, este cel mai mare skatepark din România.

Citeşte mai departe...

Spaţiile de joacă pentru copii

Locurile de joacă de pe raza municipiului au fost reabilitate şi s-au înfiinţat altele noi.

Citeşte mai departe...

Expoflora - Parc Tăbăcărie

Se întinde pe o suprafaţă de 20.000 mp, în partea de NV a Parcului Tăbăcărie, având un rol esenţial de “plămân al oraşului”. S-a avut în vedere amenajarea unei zone cu spaţii verzi cu caracter de recreere care să deservească atât locuitorii Municipiului Constanţa, cât şi turiştii aflaţi în vacanţă în staţiunea Mamaia.

Citeşte mai departe...

Fashion Summer Festival

 

Citeşte mai departe...

Satul de Vacanta Mamaia

SATUL DE VACANȚĂ este situat în sudul stațiunii Mamaia, între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol.
Inițial, Satul de Vacanță a fost gândit ca un complex de restaurante care să reunească specificul culinar al provinciilor românesti. 

Citeşte mai departe...

Telegondola Mamaia

Realizat în premieră în România, proiectul Telegondola Mamaia reprezintă o instalație complexă de transport pe cablu, destinată turiștilor care doresc să admire panorama stațiunii Mamaia. Capacitatea de transport este de 600-1500 de persoane pe oră. 

Citeşte mai departe...

Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol (“Ghiolul Mare” în folclorul local, sau “lacul Mamaia” în limbaj turistic) are o lungime de 7,5km și o lățime de 2,5km. Pe cele 1.900 hectare ale sale se practică sporturi de apă precum schi nautic sau yachting. Lacul Siutghiol are o insulă calcaroasă, Ovidiu, cu o suprafață de 2ha, pe care este amplasat un restaurant. 

Citeşte mai departe...

Statiunea turistica Mamaia

Mamaia, perla litoralului românesc, dispune de plaje de aproape 8km lungime și 100-250m lățime cu nisip fin și numeroase amenajări, fiind cea mai mare de pe litoralul românesc. Intrarea în apă este lină și fără pietre sau scoici. 

Citeşte mai departe...

Sporturi pe apa

Ești plin de energie? Ești în căutare de senzații tari? Vrei să încerci ceva diferit în vara aceasta? Îți propunem să intri în lumea sporturilor nautice de pe litoral, fie în apele înspumate ale Mării Negre, fie pe suprafața calmă a lacului Siutghiol. 

Citeşte mai departe...